Robert Lewandowski otworzył restaurację Nine’s Restaurant & Sports Bar. Serwuje w niej steki, burgery i kurczaki oraz krewetki. Magda Gessler oceniła tę restaurację.
Robert Lewandowski nie ma powodów do zmartwień. Ma kochającą rodzinę, pracę, w której jest świetny, jest zdrowy i ma dużo pieniędzy. Czego chcieć więcej?
Niedawno napastnik reprezentacji Polski razem ze znajomymi otworzył w zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni na obszarze Browarów Warszawskich sportowy bar, w którym kibice mogą smacznie i dobrze zjeść, a przy okazji obejrzeć różne wydarzenia sportowe.
Lokal łącznie zajmuje 1300 metrów kwadratowych i rozłożony jest na czterech piętrach. Każdy z poziomów to inna strefa zarówno pod względem doznań kulinarnych jak i kibicowskich.
Całą inwestycję postanowiła skomentować czołowa restauratorka w Polsce Magda Gessler, choć jej opinia w tej sprawie raczej nie może być do końca obiektywna, ponieważ za kuchnię w Nine’s Restaurant & Sports Bar odpowiada jej syn Tomasz Muller.
Czytaj: Kibic Benfiki wbiegł na murawę i podbiegł do Lewandowskiego
Wyświetl ten post na Instagramie
Nie dziwią więc pozytywne słowa Magdy Gessler na łamach Faktu odnośnie tej restauracji.
Magda Gessler w rozmowie z „Faktem” od razu na wstępie zaznaczyła, że Tadeusz Muller niechętnie opowiada o swoich projektach.
– To jest bardzo dziwne, bo moje dzieci się nie chwalą tym, co robią. Trzeba to z nich wyciągać. Tadeusz bardzo mało mówi o swoim projekcie. Wiem, że przez dwa lata bardzo ciężko pracował. W trakcie Tadeusz konsultował tworzone potrawy z Robertem Lewandowskim, który założył sobie, że chce mieć w menu posiłki zdrowe i wegetariańskie – mówiła Magda Gessler w rozmowie z Filipem Borowiakiem z „Faktu”.
Magda Gessler nie jest pewna, czy do fanów amerykańskiej kuchni, którzy – według niej – wolą mięsne, ciężkie dania, trafią lżejsze odpowiedniki.
– Koncepcja, którą wybrał Robert Lewandowski dla tej restauracji, jest jego koncepcją. On chciał light kuchnię, wegetariańską kuchnię. A to może być zderzenie z ludźmi, którzy kochają sport, a przynajmniej z tymi, którzy kochają futbol – powiedziała Magda Gessler.
– Zobaczymy, jak Nine’s Restaurant & Sports Bar teraz będzie działał. Czy na niego podziała kolor, czy jednak schabowy. Bardzo to jest ciekawe.” – przyznaje gwiazda „Kuchennych rewolucji”.
– Są kolejki po 250 osób. Jest to nieprawdopodobne dlatego, że w zasadzie przez cały tydzień jest light, a na weekend wszyscy by chcieli golonkę. No i teraz jestem ciekawa…
Magda Gessler jest niezwykle dumna z pracy, którą wykonał jej syn w restauracji Roberta Lewandowskiego. Restauratorka podzieliła się także cenną radą, która może pomóc zapewnić sukces restauracji piłkarza w dłuższej perspektywie.
– Tadeusz chyba daje sobie z tym radę i zdaje sobie sprawę z tego, jakiego ma klienta. Zrobił to genialnie, moim zdaniem, kolorystycznie i jest to naprawdę projekt życia – pochwaliła syna Magda Gessler.
– Myślę, że jeżeli ekipa, z którą pracuje Tadeusz, zrozumie, na czym polega sukces, że to nie tylko wyniki finansowe, ale również, że trochę się dokłada na początku, żeby później mieć sukces na całe życie – i tak się dzieje z „Fukierem” – to się wygrywa.
W menu lokalu znajdują się m.in. skrzydełka z kurczaka, grillowany rostbef i żeberka, ale i lżejsze opcje w postaci wędzonego awokado, krewetek oraz zdrowej miski z warzywami. Najtańsze dania kosztują ok. 27 złotych, a najdroższe to wydatek rzędu 60 złotych.
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie
Wyświetl ten post na Instagramie