Magda Gessler oceniła restaurację Lewandowskiego. Będziecie zaskoczeni!

0
313
Magda Gessler o restauracji Lewandowskiego. Zdjęcie: Instagram/Magda Gessler

Robert Lewandowski otworzył restaurację Nine’s Restaurant & Sports Bar. Serwuje w niej steki, burgery i kurczaki oraz krewetki. Magda Gessler oceniła tę restaurację.

Robert Lewandowski nie ma powodów do zmartwień. Ma kochającą rodzinę, pracę, w której jest świetny, jest zdrowy i ma dużo pieniędzy. Czego chcieć więcej?

Niedawno napastnik reprezentacji Polski razem ze znajomymi otworzył w zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni na obszarze Browarów Warszawskich sportowy bar, w którym kibice mogą smacznie i dobrze zjeść, a przy okazji obejrzeć różne wydarzenia sportowe.

Lokal łącznie zajmuje 1300 metrów kwadratowych i rozłożony jest na czterech piętrach. Każdy z poziomów to inna strefa zarówno pod względem doznań kulinarnych jak i kibicowskich.

Całą inwestycję postanowiła skomentować czołowa restauratorka w Polsce Magda Gessler, choć jej opinia w tej sprawie raczej nie może być do końca obiektywna, ponieważ za kuchnię w Nine’s Restaurant & Sports Bar odpowiada jej syn Tomasz Muller.

Czytaj: Kibic Benfiki wbiegł na murawę i podbiegł do Lewandowskiego

 

Wyświetl ten post na Instagramie

 

Post udostępniony przez Magda Gessler (@magdagessler_official)

Nie dziwią więc pozytywne słowa Magdy Gessler na łamach Faktu odnośnie tej restauracji.

Magda Gessler w rozmowie z „Faktem” od razu na wstępie zaznaczyła, że Tadeusz Muller niechętnie opowiada o swoich projektach.

To jest bardzo dziwne, bo moje dzieci się nie chwalą tym, co robią. Trzeba to z nich wyciągać. Tadeusz bardzo mało mówi o swoim projekcie. Wiem, że przez dwa lata bardzo ciężko pracował. W trakcie Tadeusz konsultował tworzone potrawy z Robertem  Lewandowskim, który założył sobie, że chce mieć w menu posiłki zdrowe i wegetariańskie – mówiła Magda Gessler w rozmowie z Filipem Borowiakiem z „Faktu”.

Magda Gessler nie jest pewna, czy do fanów amerykańskiej kuchni, którzy – według niej – wolą mięsne, ciężkie dania, trafią lżejsze odpowiedniki.

Koncepcja, którą wybrał Robert Lewandowski dla tej restauracji, jest jego koncepcją. On chciał light kuchnię, wegetariańską kuchnię. A to może być zderzenie z ludźmi, którzy kochają sport, a przynajmniej z tymi, którzy kochają futbol – powiedziała Magda Gessler.

Zobaczymy, jak Nine’s Restaurant & Sports Bar teraz będzie działał. Czy na niego podziała kolor, czy jednak schabowy. Bardzo to jest ciekawe.” – przyznaje gwiazda „Kuchennych rewolucji”.

Są kolejki po 250 osób. Jest to nieprawdopodobne dlatego, że w zasadzie przez cały tydzień jest light, a na weekend wszyscy by chcieli golonkę. No i teraz jestem ciekawa… 

Magda Gessler jest niezwykle dumna z pracy, którą wykonał jej syn w restauracji Roberta Lewandowskiego. Restauratorka podzieliła się także cenną radą, która może pomóc zapewnić sukces restauracji piłkarza w dłuższej perspektywie.

Tadeusz chyba daje sobie z tym radę i zdaje sobie sprawę z tego, jakiego ma klienta. Zrobił to genialnie, moim zdaniem, kolorystycznie i jest to naprawdę projekt życia – pochwaliła syna Magda Gessler.

Myślę, że jeżeli ekipa, z którą pracuje Tadeusz, zrozumie, na czym polega sukces, że to nie tylko wyniki finansowe, ale również, że trochę się dokłada na początku, żeby później mieć sukces na całe życie – i tak się dzieje z „Fukierem” – to się wygrywa.

W menu lokalu znajdują się m.in. skrzydełka z kurczaka, grillowany rostbef i żeberka, ale i lżejsze opcje w postaci wędzonego awokado, krewetek oraz zdrowej miski z warzywami. Najtańsze dania kosztują ok. 27 złotych, a najdroższe to wydatek rzędu 60 złotych.